tiistai 23. kesäkuuta 2020


Toimintakauden lähestyessä loppuaan on aika luoda katsaus kuluneeseen vuoteen. Toiminnan tulee vastata kulloisenkin ryhmän tarpeisiin. Tänä vuonna Tiitiäisissä painottuivat liikunnalliset tekemiset, kaveritaitojen harjoittelu sekä kielen ja vuorovaikutuksen harjoittelu. Arjen toiminnot, kuten ruokailu, wc-käynnit, lepohetki ja pukeminen puolestaan ovat tärkeitä päivittäisiä oppimisen ja lapsen kohtaamisen hetkiä.

Ryhmän lapset arvioivat kauden toimintaa kuvien avulla. Käytimme lapsille tuttuja papunetin kuvia, jotka ovat päiväkodissa esillä päivittäin.

Tehtävä tarjosi hienoja oivalluksen hetkiä sekä lapsille että aikuisille. Suurin osa vastauksista noudatti arjen havaintoja lasten mieltymyksistä ja vahvuuksista, lapset olivat siis ymmärtäneet hyvin tehtävänannon.

Kuvien avulla toteutettuna arviointi tukee kuulluksi tulemista sekä osallisuutta riippumatta lapsen kielitaidosta tai puhumattomuudesta. Esimerkiksi eräs ryhmän lapsista kertoi arviointitehtävän avulla ensimmäistä kertaa, että hän ei pidä pyöräilystä. Kaiken kaikkiaan lapset ovat pitäneet toiminnastamme, päätellen siitä, että he valitsivat ”tänä vuonna tykkäsin” -sarakeisiin huomattavasti enemmän kuvia kuin ”en tykännyt” -sarakkeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

    Hei Kaikki Meidän Päiväkodin lasten Huoltajat, Marraskuussa Suomessa vietetään lasten oikeuksien viikkoa. Jokaisella lapsella on oikeus ...