torstai 13. tammikuuta 2022

 

 Hei Kaikki Meidän Päiväkodin lasten Huoltajat,

Marraskuussa Suomessa vietetään lasten oikeuksien viikkoa. Jokaisella lapsella on oikeus tulla kohdelluksi hyvin ja saada osakseen huolenpitoa sekä suojaa väkivallalta ja välinpitämättömältä kohtelulta.

Lisää aiheesta: https://www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko/

Tiedätkö Sinä, mitä alla olevat symbolimerkit tarkoittavat?

Merkit ovat televisio-ohjelmien ja pelien sisältö- ja ikärajasymboleja. Merkkien tarkoitus on suojella lapsia haitallisilta ohjelmilta ja peleiltä.  Lapsille haitallista on väkivaltainen, seksuaalinen, ahdistusta aiheuttava tai muu näihin rinnastettava sisältö. Symbolit auttavat meitä vanhempia valitsemaan lapsille sopivia ohjelmia ja pelejä. Päiväkoti-ikäisten ohjelmissa on symbolimerkki S eli sallittu kaikenikäisille.

Syksyn aikana me päiväkodin kasvattajat olemme kuulleet, kuinka monet lapset puhuvat keskenään tv-ohjelmasta, joka on kielletty alle 18-vuotiailta lapsilta. Osa lapsista on kertonut, kuinka he katsovat ohjelmaa salaa, että kotona olevat vanhemmat eivät tiedä, eivätkä huomaa, mitä he tekevät. Olemme nähneet, kun lapset ovat piirtäneet ja askarrelleet ohjelman hahmoja ja juonikohtauksia. Yrittäneet jopa toimittaa pelimerkkejä kavereilleen. Olemme myös nähneet, kuinka lapset leikkivät ohjelman pelottavia kohtauksia.

Alle kouluikäiset lapset tarvitsevat kasvamiseen meiltä vanhemmilta turvaa, huolenpitoa, rajoja ja rakkautta. On paljon asioita, joista aikuiset päättävät ja määräävät. Sitten on pieniä asioita, joista lapsi voi valita: Esimerkiksi laitatko tänään punaiset vai siniset housut? Alle kouluikäisten lasten on vielä vaikea erottaa, mikä on totta ja mikä ei ole totta. Ohjelmat ja tietokonepelit on tehty hyvin koukuttaviksi. Tästä yllä mainitusta ohjelman sisällöstä myös lastensuojelun työntekijät ovat ilmaisseet huolensa.

Hyviä televisio-ohjelmia päiväkoti-ikäisille on arkisin kello 17.00- alkava Pikku Kakkonen. Ohjelma tukee myös suomen kielen oppimista. Yle Areenassa on myös hyviä lastenohjelmia.

Rakennetaan lapset vahvoiksi ja annetaan heille kaikille hyvä lapsuus!


Yhteistyöterveisin, Meidän Päiväkodin aikuiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

    Hei Kaikki Meidän Päiväkodin lasten Huoltajat, Marraskuussa Suomessa vietetään lasten oikeuksien viikkoa. Jokaisella lapsella on oikeus ...